Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×
Виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства»


18 червня 2014 року в рамках проведення парламентських слухань в кулуарах ІІІ поверху сесійної зали Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5, м. Київ) відбулася виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства».

Виставка стала майданчиком для демонстрації досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, дала можливість учасникам ознайомитися з актуальними розробками українських і зарубіжних виробників, обговорити питання взаємодії виробників, розробників із споживачами, дізнатися про нові можливості реалізації ІТ-проектів.

На масовому заході активну участь приймали фахівці видавництва «РОЗУМНИКИ», які презентували педагогічний експеримент, результатом якого має стати забезпечення для кожного школяра в Україні рівного доступу до освітньо-інформаційних ресурсів та комп’ютерних технологій.

Педагогічний експеримент розпочато згідно Наказу Міністерства освіти і науки №564 від 8.05.2014 р. «Про проведення дослідно-експериментальної роботи з метою прогнозування моделі використання в початкових школах освітніх електронних ресурсів на комп’ютерних пристроях різного форм-фактору з метою покращення та підтримки навчально-виховного процесу».

Термін старту експерименту: з 10.05.2014 року.

Кількість учнів та вчителів задіяних в експерименті:

2014/15 навчальний рік — більше 100 осіб;

2015/16 навчальний рік — більше 1000 осіб;

2016/17 навчальний рік — більше 12 000 осіб.

Автори ініціативи в Україні:

видавництво «РОЗУМНИКИ» - національний виробник мультимедійного освітнього контенту;

ТОВ «Навігатор» - національний виробник комп’ютерної техніки;

Інтел Україна;

Майкрософт Україна;

Престіжіо.

Технічне обладнання для проведення експерименту:

Пристрій учня: Impression 110ES, Palace Hill, універсальний пристрій Intel® Education 2 в 1, має поліпшені протиударні характеристики. Посилений корпус витримує падіння з висоти до 70 см, захист від проникнення вологи і пилу дозволяє використовувати пристрій в школі та за її межами. Пристрій оснащено безкоштовними додатковими програмами, які можуть із успіхом використовуватись для дослідно-пізнавального вивчення природознавчих наук у початковій та середній школі (мікроскоп, камери спостереження, малювання).

Пристрій вчителя: ультратонкий ноутбук Impression X70.04, поєднує у собі потужність, надійність та ультракомпактний розмір, посилена батарея дає змогу працювати до 8-ми годин без підзарядки.

Інтерактивний дисплей Prestigio Multiboard, представляє собою моноблок з великим ударостійким LED-екраном та універсальною Touch - технологією, яка забезпечує одночасну роботу з екраном одразу декільком користувачам. Пристрій обладнаний процесором Intel Core i5 та працює під управлінням ОС Windows 8.1.

Високошвидкісне мережеве обладнання, інтегрований сервісний маршрутизатор Cisco 800

Програмне середовище експерименту: управління класом Classroom Management це безмежні можливості для спільної роботи учнів та викладача, дозволяючи готувати та проводити тести та екзамени з моментальною трансляцією відповідей учнів на пристрій викладача, працювати з групою учнів, або з кожним окремо.

Microsoft Office 365 пакет послуг у хмарі Microsoft Office 365 пропонує найсучасніші технології для сумісної роботи та об’єднаних комунікацій вчителю та учням.

Педагогічні ігри «РОЗУМНИКИ» - захоплюючі програми, які дозволяють дітям отримати міцні й глибокі знання з навчальних предметів.

Педагогічні ігри створені за нестандартною концепцією навчання, яка передбачає максимальне використання потенціалу інформаційних технологій для всебічного сприйняття і вивчення матеріалу. У навчальних програмах вдало поєднуються традиційні та інноваційні технології навчання, матеріал подається закінченими логічними блоками в доступній ігровій формі. В педагогічних іграх реалізовані основні принципи навчання і закладено його кінцеву мету.

Педагогічні ігри «Розумники» є унікальними та відповідають вимогам сучасної школи, оскільки створені спеціально для лінійки сучасних персональних пристроїв з підтримкою Multitouch. Простота і доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімовані персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал.

Очікуваний ефект від експерименту: забезпечення для кожного школяра в Україні рівного доступу до освітньо-інформаційних ресурсів та комп’ютерних технологій.

Стенд експерименту відвідала група народних депутатів, яку очолював голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Омельченко Валерій Павлович. Народні обранці виявили зацікавленість презентованим експериментом, наголосили на актуальності та необхідності втілення подібних проектів.


Повернення до списку

Документи

Новини експерименту

Педагогічний експеремент “Розумники”
Педагогічний екперемент “Розумники” проводить Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом інформаційних технологій та засобів навчання. Українські офіси світових гігантів Intel та  Microsoft, спільно з компаніями “Навігатор”, “Prestigio” та мультимедійним видавництвом “Розумники” підтримали даний експеримент технікою, обладнанням та програмним забезпеченням.

Виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства»
18 червня 2014 року в рамках проведення парламентських слухань в кулуарах ІІІ поверху сесійної зали Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5, м. Київ) відбулася виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства».

Робочі зустрічі від ТМ «Розумники» тривають.
21 травня фахівці ТМ «Розумники» провели робочу зустріч з адміністрацією, вчителями та батьками майбутніх першокласників спеціалізованої школи №14 з поглибленим вивченням німецької мови та школи №225 Оболонського району м. Києва.

Cільська школа з мультимедійним інтерактивним класом
Єдина в Україні сільська школа з мультимедійним інтерактивним класом розташована в мальовничому селі Лишня Макарівського району Київської області

Проект Smart Kids
«Розумники» презентували чотири свої продукти на зустрічі, яка відбулася 17 листопада 2015 в приміщенні ДНЗ №54 міста Киева

всі новини