Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
Всеукраїнська інтерактивна конференція  «Сучасні підходи до створення та використання мультимедійних програмних засобів у навчальному процесі ЗНЗ» 27.09.2012

Всеукраїнська інтерактивна конференція «Сучасні підходи до створення та використання мультимедійних програмних засобів у навчальному процесі ЗНЗ»

22 вересня 2012 року у приміщенні Управління освіти і науки Рівненської ОДА відбулася Всеукраїнська інтерактивна конференція. Основними напрямами роботи конференції стали:
1. Теоретико-прикладні основи побудови і функціонування мультимедійних програмних засобів.
2.  Практичні розробки із застосування електронного контенту в освітньому середовищі.
3. Перспективи та проблеми створення електронної соціальної навчальної Інтернет-мережі.
4. Модернізація системи науково-методичного забезпечення використання навчального контенту в ЗНЗ.
  Зі вступним словом до учасників звернулися заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України, кандидат педагогічних наук Борис Жебровський та заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Губанов.
  Змістовну доповідь зробив директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, доктор технiчних наук, професор, академік НАПН України Валерій Биков. Зокрема, він зупинився на проблемах сертифікації, доступу до електронних ресурсів, розробки педагогічних програмних засобів за бюджетні кошти, перегляду та виробленню чітких державних санітарних норм і правил щодо використання комп’ютерної техніки у навчальному процесі. Було відзначено вклад Рівненщини у створенні освітнього середовища та розробці програмних засобів.
  Свої програмні продукти, що мають гриф міністерства і широко використовуються у навчальних закладах України, представила торгівельна марка «Розумники» (Валентин Рогоза, науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України).
   Досвід створення електронних ресурсів та їх  використання  в навчальному процесі представляла Лілія Васильченко, кандидат педагогічних наук,  доцент кафедри менеджменту освіти та психології Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;  «Створення і використання інтерактивного навчального середовища засобами «AdobeConekt+Pro»» (Ігор Завадський, доцент факультету кібернетики Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка); «Створення та використання аудіовізуальних засобів навчання» (Людмила Калачова, аспірант ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України); за тематиками технології та методології розробки електронних посібників та використання в умовах інклюзивного навчання виступили доповідачі з Вінниці (Іван Стромило, вчитель інформатики загальноосвітньої школи та Олена Косовець, викладач інформатики Вінницького міжрегіонального центру профілактичної реабілітації інвалідів «Поділля»).
 Активну участь у роботі конференції взяли науково-педагогічні працівники Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Свої виступи представили Наталія Харченко, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри методики і змісту природничо-математичної освіти та інформаційних технологій; Наталія Крутова, завідувач кабінету інформаційних освітніх технологій; Юрій Лис, завідувач кабінету географії та економіки, відмінник освіти України; Оксана Томецька, завідувач кабінету художньої культури, аспірант МЕГУ ім. акад. С.Дем’янчука; старші викладачі кафедри методики і змісту природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Сергій Бичковський та Анатолій Ванчицький.
   Під час роботи конференції проводилося інтерактивне опитування з основних проблем.
   Позитивні відгуки учасників конференції свідчать про важливість та актуальність порушених проблем, перспективність подальших досліджень та розробок й бажання багатьох учасників долучитися до питань зростання якості освітніх послуг в умовах сучасного інформаційного суспільства.
За матеріалами порталу «Освіта Рівненщини» ( http://rivneosvita.org.ua/infotsentr/index.php/4983/)

Повернення до списку