Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
Виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства» 18.06.2014

Виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства»

18 червня 2014 року в рамках проведення парламентських слухань в кулуарах ІІІ поверху сесійної зали Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5, м. Київ) відбулася виставка-презентація новітніх досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій «ІТ для суспільства».
Виставка стала майданчиком для демонстрації досягнень у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, дала можливість учасникам ознайомитися з актуальними розробками українських і зарубіжних виробників, обговорити питання взаємодії виробників, розробників із споживачами, дізнатися про нові можливості реалізації ІТ-проектів.
На масовому заході активну участь приймали фахівці видавництва «РОЗУМНИКИ», які презентували педагогічний експеримент, результатом якого має стати забезпечення для кожного школяра в Україні рівного доступу до освітньо-інформаційних ресурсів та комп’ютерних технологій.
Педагогічний експеримент розпочато згідно Наказу Міністерства освіти і науки №564 від 8.05.2014 р. «Про проведення дослідно-експериментальної роботи з метою прогнозування моделі використання в початкових школах освітніх електронних ресурсів на комп’ютерних пристроях різного форм-фактору з метою покращення та підтримки навчально-виховного процесу».
Термін старту експерименту: з 10.05.2014 року.
Кількість учнів та вчителів задіяних в експерименті:
2014/15 навчальний рік — більше 100 осіб;
2015/16 навчальний рік — більше 1000 осіб;
2016/17 навчальний рік — більше 12 000 осіб.
Автори ініціативи в Україні:
видавництво «РОЗУМНИКИ» - національний виробник мультимедійного освітнього контенту;
ТОВ «Навігатор» - національний виробник комп’ютерної техніки;
Інтел Україна;
Майкрософт Україна;
Престіжіо.
Технічне обладнання для проведення експерименту:
Пристрій учня: Impression 110ES, Palace Hill, Універсальний пристрій Intel ® Education 2 в 1, має поліпшені протиударні характеристики. Посилений корпус витримує падіння з висоти до 70 см, захист від проникнення вологи і пилу дозволяє використовувати пристрій в школі та за її межами.  Пристрій оснащено безкоштовними додатковими програмами, які можуть із успіхом використовуватись для дослідно-пізнавального вивчення природознавчих наук у початковій та середній школі (мікроскоп, камери спостереження, малювання).
Пристрій вчителя: ультратонкий ноутбук Impression X70.04, поєднує у собі потужність, надійність та ультракомпактний розмір, посилена батарея дає змогу працювати до 8-ми годин без підзарядки.
Інтерактивний дисплей Prestigio Multiboard, представляє собою моноблок з великим ударостійким LED-екраном та універсальною Touch - технологією, яка забезпечує одночасну роботу з екраном одразу декільком користувачам. Пристрій обладнаний процесором Intel Core i5 та працює під управлінням ОС Windows 8.1.
Високошвидкісне мережеве обладнання, інтегрований сервісний маршрутизатор Cisco 800
Програмне середовище  експерименту: управління класом Classroom Management це безмежні можливості для спільної роботи учнів та викладача, дозволяючи готувати та проводити тести та екзамени з моментальною трансляцією відповідей учнів на пристрій викладача, працювати з групою учнів, або з кожним окремо.
Microsoft Office 365 пакет послуг у хмарі Microsoft Office 365 пропонує найсучасніші технології для сумісної роботи та об’єднаних комунікацій вчителю та учням.
Педагогічні ігри «РОЗУМНИКИ» - захоплюючі програми, які дозволяють дітям отримати міцні й глибокі знання з навчальних предметів.
Педагогічні ігри створені за нестандартною концепцією навчання, яка передбачає максимальне використання потенціалу інформаційних технологій для всебічного сприйняття і вивчення матеріалу. У навчальних програмах вдало поєднуються традиційні та інноваційні технології навчання, матеріал подається закінченими логічними блоками в доступній ігровій формі. В педагогічних іграх реалізовані основні принципи навчання і закладено його кінцеву мету.
Педагогічні ігри «Розумники» є унікальними та відповідають вимогам сучасної школи, оскільки створені спеціально для лінійки сучасних персональних пристроїв з підтримкою Multitouch. Простота і доступність управління дозволяють дітям самостійно працювати з програмою, веселі анімовані персонажі і система мотивації викличуть інтерес, а звуковий супровід допоможе швидше і краще запам'ятати новий матеріал.
Очікуваний ефект від експерименту: забезпечення для кожного школяра в Україні рівного доступу до освітньо-інформаційних ресурсів та комп’ютерних технологій.
Стенд експерименту відвідала група народних депутатів, яку очолював голова Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Омельченко Валерій Павлович. Народні обранці виявили зацікавленість презентованим експериментом, наголосили на актуальності та необхідності втілення подібних проектів.

Повернення до списку