Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
11-12 СІЧНЯ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУЛАСЬ НИЗКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНИХ СЕМІНАРІВ 13.01.2017

11-12 СІЧНЯ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУЛАСЬ НИЗКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНИХ СЕМІНАРІВ

11-12 січня у Чернівецькій області відбулась низка науково-практичних семінарів, присвячених використанню комп’ютерних технологій у школах.

Участь у заходах взяли провідні експерти інформатизації загальноосвітніх навчальних закладів, розробники навчального контенту – педагогічних ігор, а також вчителі, які вже успішно застосовують інтерактивні програми на практиці та приєдналися до Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids).

У перший день зустріч відбулася на базі Чернівецької гімназії №2. Захід зібрав понад 200 освітян з Чернівців та 16 педагогів Глибоцького ліцею (Чернівецька область). Серед гостей – директори загальноосвітніх закладів, вчителі початкових класів та викладачі природознавчих дисциплін.

З доповідями виступили Вікторія Миколаївна Косик, начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Ігор Миколайович Каплаушенко, керуючий партнер видавництва «Розумники». Саме на базі видавництва «Розумники» створюється навчальний контент для шкіл – педагогічні ігри та низка інших мультимедійних навчальних матеріалів.

До вітального слова були запрошені представники міського відділу освіти у місті Чернівці – начальник відділу освіти, Сергій Васильович Мартинюк та його заступник, Олена Леонідівна Кузьміна.

Вчитель молодших класів Чернівецької ЗОШ№8, Анастасія Юріївна Донська, поділилась професійним досвідом використання інтерактивних програм з математики. У 2016 році її клас приєднався до педагогічного експерименту.

«У мене третій клас, я потрапила у хвилю, коли ігри для третього класу з математики лише розробляються. Я знайшла ці ігри влітку і сама в них пограла, аби переконатися в їхній ефективності. На початку навчального року показала ігри дітям, а в жовтні, після того, як я відвідала семінар від «Розумників» у Києві, було прийнято остаточне рішення долучитись до педагогічного експерименту.

Мої діти – моя рушійна сила, для них я намагаюся обирати найкращі, найновіші, найцікавіші методи навчання. Ми використовуємо педігри на уроках математики кожного дня по 15 хвилин на початку уроку. Завдання допомагають зацікавити та активізувати учнів, налаштувати їх на навчання. Цей проект показав моїх дітей з іншого боку. Навіть якщо я раптом забуваю, учні самі нагадують мені про навчальні інтерактиви, які так їм до вподоби» – розповіла Анастасія Юріївна.

12 січня семінар для директорів шкіл та вчителів початкової школи Кіцманського району було проведено на базі Мамаївського ЗНЗ №2. Серед гостей на заході були присутні Галина Василівна Руда, заступник директора Інституту післядипломної освіти та Марія Маноліївна Одинак, завідувач науково-методичним центром безперервної педагогічної освіти, атестації педагогічних кадрів та освітніх закладів.


Повернення до списку