Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
5 СІЧНЯ ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ВАСИЛЬКІВСЬКОГО РАЙОНУ У РАМКАХ ПЕДАГОГІЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ «РОЗУМНИКИ» (SMART KIDS) 06.01.2017

5 СІЧНЯ ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ВАСИЛЬКІВСЬКОГО РАЙОНУ У РАМКАХ ПЕДАГОГІЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ «РОЗУМНИКИ» (SMART KIDS)

Сучасні опорні школи дозволяють школярам із будь-якого куточка нашої країни здобувати гідні знання. Якщо у звичайній сільській школі катастрофічно не вистачає вчителів, комп’ютерів та іншого обладнання для навчання, завдяки опорним закладам діти отримують вільний доступ до сучасних навчальних ресурсів.

Так, у Путрівському НВК, який є опорним закладом у Васильківському районі (Київська область), одразу 9 класів початкової школи обладнані інтерактивними комплексами. Це дозволяє дітям навчатися із використанням інтерактивних ігор.

Які можливості для навчання відкривають ці програми? Як їх можуть застосовувати вчителі на класних та позакласних заняттях? Про дидактичні ігри та інші освітні інновації розповіли розробники навчального контенту та фахівці з інформатизації освіти під час зустрічі 5 січня у Путрівському НВК.

Окрім вчителів Васильківського району (а їх було більш ніж 20), у якості гостей на зустріч завітали представники районної адміністрації. До вітального слова були запрошені Владислав Іванович Одинець, голова РДА Васильківського району, та Ірина Миколаївна Гейко, начальник відділу освіти Васильківського району.

Місце зустрічі обране не випадково. Опорний заклад у с. Путрівка активно розвивається та заохочує використання комп’ютерних технологій і новітніх методик у навчально-виховному процесі. Школа долучилася до Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids) у 2016 році. Тут одразу дев’ять класів початкової школи облаштовано інтерактивними комплексами з вбудованими освітніми програмами.

Олександр Кохан, директор мультимедійного видавництва «Розумники», розповів про перебіг експерименту у початкових школах протягом 2014-2016 років, презентував моделі впровадження проекту у молодшій школі.

Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники» (Smart Kids) ініціювали та підтримали мультимедійне видавництво «Розумники», МОН України, Інститут модернізації змісту освіти, Інститут інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, компанії Intel, Microsoft, ТОВ «Навігатор». До проекту вже долучилися школи з понад 16 областей та м. Києва.

Науковці та вчителі – учасники експерименту – відмічають, що завдяки застосуванню інтерактивних технологій діти швидко «схоплюють» інформацію. Теорія представлена у вигляді анімованих малюнків, які легко сприймаються та добре запам’ятовуються. А цікаві вправи з яскравими персонажами допомагають закріпити матеріал на практиці.

У рамках зустрічі вчитель-тренер Тетяна Даниліна провела майстер-клас із використання педагогічних ігор та вчительської медіатеки. Навчальні освітні ресурси (педігри) створені відповідно до вимог шкільної програми, тож вчителі можуть використовувати їх на кожному занятті. Наприклад, у завданнях з математики дітям пропонується порівняти, які числа більші або менші, розв’язати приклад, розташувати цифри у порядку зростання тощо.

Інноваційні технології застосовуються не лише в початковій, а й у середній та старшій школі. Юні науковці можуть тепер проводити найрізноманітніші досліди, робити точні виміри за виводити дані просто на екран нетбука, планшету чи телефону. Це стало можливим завдяки цифровим лабораторіям Einstein та Labdisc, які зручно використовувати на уроках з хімії, фізики, біології, природознавства. Зокрема, у Путрівській опорній школі функціонує ціла STEM-лабораторія, оснащена сучасними приладами, серед яких – цифрові лабораторії, документ-камери та цифрові мікроскопи.


Повернення до списку