Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ДОПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА УЧНІВ СТАРШОЇ ШКОЛИ 19.05.2016

ДОПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА УЧНІВ СТАРШОЇ ШКОЛИ

17 травня відділом профільного навчання Інституту педагогіки НАПН України було проведено науково-практичний семінар на тему «Теоретико-методичні засади допрофесійної підготовки учнів старшої школи».

З доповідями виступили заступник директора Інституту педагогіки НАПН України М.В. Головко, заступник директора Інституту педагогіки НАПН України з науково-експериментальної роботи Т.М. Засєкіна, завідувач відділом профільного навчання Інституту педагогіки НАПН України В.І. Доротюк.

Учасниками розглядалися психолого-педагогічні засади вивчення особистості учня з метою професійної орієнтації та допрофесійної підготовки. Науковий співробітник відділу В.В. Рогоза розповів про досвід організації допрофесійної підготовки у ЗНЗ різних типів та зауважив на важливості розвитку особистості учня на всіх етапах навчання.

-    Такий висновок я зробив на основі Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids), який впроваджено Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання та ТМ «Розумники». В цьому проекті учні початкової школи навчаються за допомогою електронних ресурсів. Ініціатори переконані, що сьогодні знання ІКТ вимагає будь-яка професія, діти молодшого шкільного віку повинні володіти не лише комп’ютерними навичками, а й збирати та аналізувати дані, об’єднувати нові знання, ефективно співпрацювати з людьми різних культур. Якщо підготувати дитину, яка легко сприймає сучасні технології, вміє працювати в команді, то вона забезпечить собі успішне майбутнє. Отже, на часі впровадження методики допрофесійної підготовки старшокласників до професій різних типів. Надати базових фахових навичок у початковій школі покликаний Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники», а для старшої – важливим є питання загальної допрофесійної підготовки учнів. Сьогодні наше завдання зорієнтувати учнів на вибір майбутньої спеціальності.

Повернення до списку