Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ГРУЗІЯ ПЕРЕЙМАЄ ДОСВІД УКРАЇНИ ЗІ СТВОРЕННЯ ЦИФРОВОГО НАВЧАЛЬНОГО КОНТЕНТУ 03.09.2016

ГРУЗІЯ ПЕРЕЙМАЄ ДОСВІД УКРАЇНИ ЗІ СТВОРЕННЯ ЦИФРОВОГО НАВЧАЛЬНОГО КОНТЕНТУ

Основним ресурсом для Грузії є освіта. Адже в країні немає ні нафти, ні газу, ні гранітних кар’єрів, які б могли давати прибуток. Через те, що система освіти є основоположною, вона довгий час була найкорумпованішою. До вузів зараховувались ті, у кого батьки чи родичі «гарненько» потурбувались. Проте сьогодні освіта Грузії вважається однією з прогресивних. Грузинські університети входять до Шанхайського рейтингу. У них навчається дуже багато іноземців. Самі ж грузинські випускники також вступають до престижних вузів світу: Массачусетський технологічний інститут, Кембридж, Оксфорд, Йєль.

Якщо Україна тільки-тільки, потихеньку, вводить електронні пристрої в шкільний процес, то в Грузії вже 2011 році кожен першокласник, який приходив у школу, отримував подарунок – персональний комп`ютер чи нетбук. Але проблема ось в чому? Маючи пристрої, вчителі не знали як їх ефективно та практично використовувати. Великого вибору навчальних програм ще не було. Хіба що робили самостійно усілякі презентації, завантажували з Інтернету відео-, аудіо-, фотоматеріали.

У цьому плані українці зреагували краще, вони встигли розробити навчальний контент для вчителів та учнів. І вже у школи поставляються комп’ютери з усіма потрібними навчальними програмами та електронними підручниками. Про такий власний досвід створення цифрового контенту розповів на робочій зустрічі у Міністерстві освіти та науки Грузії директор мультимедійного видавництва «Розумники» Олександр Кохан:

- Навчальний цифровий контент ми створюємо не тільки для середньої та старшої школи, а й для учнів молодших класів. Тут ми зробили акцент на практичній частині. Мінімум теорії. Цей продукт назвали – педагогічні ігри. Крім того, весь контент побудовано так, щоб не було потреби проводити за планшетом більше часу, бо є відповідні санітарно-гігієнічні вимоги, – зазначив Олександр Валерійович.

Над педагогічними іграми працює команда методистів, вчителів-практиків, ІТ-фахівців, науковців та психологів. На основі такого ігрового контенту ініційовано Всеукраїнський педагогічний проект «Розумники» (Smart Kids).

У Грузії були дуже здивовані, що в Україні для електронних засобів навчання виробляють такий унікальний навчальний контент. Після зустрічі МОН переконалось у якості розробок українського мультимедійного видавництва "Розумники" та підтримує подальшу співпрацю. ДАЛІ БУДЕ!..

Повернення до списку