Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ХТО НАВЧАЄ ВЧИТЕЛІВ ІНТЕРАКТИВНИМ ТЕХНОЛОГІЯМ? 09.02.2016

ХТО НАВЧАЄ ВЧИТЕЛІВ ІНТЕРАКТИВНИМ ТЕХНОЛОГІЯМ?

Освітні портали та сайти шкіл зараз оперативно висвітлюють інформацію про придбання цифрового вимірювального обладнання для кабінетів фізики. Справа в тому, що уряд нещодавно виділив кошти на оновлення шкільних природничих кабінетів. І хоча нове обладнання вже змонтоване та чекає старту, але більшість не спішить використовувати його на уроках.

Чому вже придбані інтерактивні засоби навчання не використовуються на уроках?
Під час стрімкого введення в освіту медійних ресурсів навчання, ніхто не передбачив регулярних тематичних консультацій для вчителів, яким пощастило працювати з новітніми технологіями. У робочий графік педагога, в якому ледве знаходиться вільна хвилина на перевірку зошитів, навряд чи буде момент на читання довжелезної інструкції. Тому компанія «Розумники» для працівників навчальних закладів, які використовують інтерактивні комплекси та цифрові лабораторії «Einstein»™, планово проводить навчальні семінари, виїзні тренінги, майстер-класи.

До речі, під час таких навчальних семінарів, вчителі часто зауважують, що деякі недобросовісні постачальники навіть не вкладають методичних посібників чи інструкцій з експлуатації обладнання. Педагогам доводиться самостійно монтувати та налаштовувати інтерактивні дошки, вимірювальні прилади. Завдання компанії «Розумники» не просто реалізувати обладнання, а встановити його, надати рекомендації та навчити користуватися усіма вимірювальними приладами, інтерактивним комплексом.

Навчальний семінар у Запорізькій області
Як користуватися інтерактивною дошкою на уроках? Як швидко освоїти програмне забезпечення мультимедійних ресурсів? Які можливості використання інтерактивних технологій? Все це та багато іншого корисного вчителі з природничих дисциплін і методисти Запорізької області дізнавалися упродовж двох днів, 4-5 лютого, на навчальному семінарі ТМ «Розумники» з використання цифрових засобів навчання.

Вчителі-тренери Валентин і Тетяна провели лекції та майстер-класи. Учасники предметно побачили переваги мультимедійного комплексу на уроці, дізналися про його ефективне застосування, отримали грунтовні відповіді на свої запитання.

Педагоги разом із спікерами зробили показовий дослід з визначення фізичних вимірів (температури та сили) за допомогою реєстратора, який зчитує дані більш, ніж 60 датчиків. Точність показників та чіткий графік, який показала система, здивували вчителів фізики. Адже жоден пристрій минулого століття не дозволяв досягти таких результатів. Усі присутні, побачивши як працює система, зауважили, що у школі можна сміливо розгортати науково-дослідну роботу з учнями.

Також тренери ТМ «Розумники» дали можливість кожному охочому попрацювати з інтерактивною дошкою, провести експерименти за допомогою цифрових лабораторій «Einstein»™. Процес так захопив освітян, що у кінці заходу розпочалося спільне обговорення ефективної подачі матеріалу на уроці.

Наталя Володимирівна Крамаренко старший викладач Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, куратор вчителів фізики та астрономії Запорізької області прокоментувала:
-    Захід, який сьогодні влаштувала для нас компанія «Розумники» за підтримки Кабінету Міністрів України – це останнє свято, напевно за 5-6 років. Тому сьогоднішня активність та масовість вчителів нашої області, наслідок того, що, нарешті, почали звертати увагу на важливість природничих дисциплін у країні. Змінюється час – змінюються методи та засоби навчання. Ми готові до новітніх технологій в навчальному процесі. Лише відсутність обладнання, відділяла нас від нової «епохи» в освіті. Наші педагоги дали високу оцінку сьогоднішньому заходу, тому хочуть продовження. Ми маємо надію, що такі семінари стануть традиційними. Від імені усіх вчителів Запорізької області дякуємо за професіоналізм, чуйність та плідну роботу.

Після семінару учасники залишали схвальні відгуки, коментарі та побажання. Кожен покидав аудиторію з розумінням того, що вже через кілька днів зможе з впевненістю використати на уроці інтерактивні засоби навчання.

P.S. Коментарі, відгуки та пропозиції учасників навчального семінару Ви також зможете переглянути на нашій офіційній сторінці Facebook https://www.facebook.com/rozumniki24/

Повернення до списку