Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
МАРИНА ПОРОШЕНКО ТА ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ ПЕРЕДАЛИ КОМП’ЮТЕРНЕ ОБЛАДНАННЯ З ІНТЕРАКТИВНИМ КОНТЕНТОМ ДО 19 ІНКЛЮЗИВНИХ ШКІЛ ЗАПОРІЖЖЯ 17.03.2017

МАРИНА ПОРОШЕНКО ТА ЛІЛІЯ ГРИНЕВИЧ ПЕРЕДАЛИ КОМП’ЮТЕРНЕ ОБЛАДНАННЯ З ІНТЕРАКТИВНИМ КОНТЕНТОМ ДО 19 ІНКЛЮЗИВНИХ ШКІЛ ЗАПОРІЖЖЯ

Дружина Президента Марина Порошенко та міністр освіти Лілія Гриневич презентували та передали до 19 запорізьких шкіл ноутбуки з інтерактивними навчальними матеріалами від видавництва «Розумники» в рамках реалізації пілотного проекту інклюзивної освіти.

Обладнання та навчальний контент закуплено в рамках українсько-китайської співпраці між Благодійним Фондом Порошенка та Міжнародною торговою палатою Великого Шовкового Шляху.

«У листопаді минулого року Благодійний фонд Петра Порошенка та Міжнародна торгова палата Великого Шовкового Шляху підписали грантовий договір на суму 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Ці кошти були спрямовані на розвиток експерименту по впровадженню інклюзивної освіти», – зазначила Марина Порошенко під час прес-конференції 16 березня у коворкінгу Hub4You.

За підтримки Міністерства освіти і науки України ініціатори та партери проекту забезпечили 21 клас початкової школи комп’ютерами, на які вже завантажено освітні програми видавництва «Розумники» для вивчення математики та української мови. Всього інклюзивні школи регіону отримали понад 350 ноутбуків, 21 мультимедійний телевізор, 21 принтер та wi-fi роутери. Таким чином, кожна дитина і кожен педагог матиме персональний девайс.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич підтримала експериментальний проект та наголосила на важливості створення інклюзивного освітнього середовища в Україні:

«Для нас дуже важливо створити типове, взаємокомплементарне освітнє середовище, зокрема цифрове, яке б допомагало всім нашим дітям бути успішними у навчанні. У 2017 році було виділено освітню субвенцію у розмірі 209 мільонів гривень саме для реалізації інклюзивної освіти. Я переконана, що цей експеримент у Запорізькій області може стати модельним експериментом, який далі можна тиражувати по країні в інтересах українських дітей».

За словами міністра, на сьогодні в системі середньої освіти близько 40 тисяч дітей з особливими потребами і лише 4 180 із них мають можливості для інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах.

Навчання у звичайній школі сприяє успішній соціалізації таких дітей, покращенню їхніх вмінь та навичок. А дітей із типовим розвитком таке спілкування навчає поваги та розуміння.

«Цей проект унікальний тим, що охоплює інклюзивні перші класи. Учителям, які працюють з такими групами дітей значно складніше готуватися до уроків, ніж звичайним педагогам. Для дітей з особливими потребами потрібні нові навчальні матеріали, максимально наочні та зручні для сприйняття», – розповів Олександр Кохан, генеральний директор видавництва «Розумники», яке є розробником освітнього контенту для початкової школи та інтегратором сучасних рішень для освіти.

Освітні ігри, які використовуються в проекті, – це повністю унікальний український продукт. Вони розраховані як для дітей з особливими потребами, так і для дітей, що типово розвиваються. Освітня технологія Smart Kids доповнює інклюзивні класи. Усі завдання озвучені, мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Завдяки цьому навіть діти, які не вміють читати, можуть їх виконувати.

«Використовується великий розмір шрифту, що дуже важливо для дітей із вадами зору, – пояснив Олександр Валерійович Кохан. – Для дітей з вадами опорно-рухового апарату зручно те, що завдання не потрібно кожного разу записувати – їх можна вирішити за допомогою усього кількох кліків. А отже, кожна дитина може навчатися у своєму, максимально зручному для неї темпі, при цьому навчатися на рівні з усіма».

Для того, що педагоги та асистенти вчителя в інклюзивному класі могли з максимальною користю застосовувати новітнє обладнання та контент, з 20 до 24 березня в Запоріжжі будуть проводитися тренінги з використання інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі.

До кінця 2017 року до проекту інклюзивної освіти долучиться ще кілька областей.


Повернення до списку