Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
«ОСОБЛИВИХ» ДІТЕЙ КИЇВЩИНИ НАВЧАТИМУТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ SPEECH THERAPY 18.09.2017

«ОСОБЛИВИХ» ДІТЕЙ КИЇВЩИНИ НАВЧАТИМУТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ SPEECH THERAPY

14 вересня Перша леді України Марина Порошенко відвідала інклюзивну Бучанську загальноосвітню школу №3. У ході візиту дружина Президента оголосила, що Київська область долучилася до всеукраїнського проекту по впровадженню та розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні.

Марина Порошенко підписала відповідний Меморандум про співпрацю в рамках проекту з головою Київської облдержадміністрації Олександром Горганом.

Дружина Глави держави поспілкувалася з учнями й освітянами, а також ознайомилася з умовами архітектурної доступності закладу. Зокрема, школа має пандуси, ліфт, оснащену для людей з інвалідністю санітарно-гігієнічну кімнату та корекційно-розвивальний блок. Крім того, Марина Порошенко ознайомилася із навчальними матеріалами для інклюзивного навчання. Зокрема, із розробкою видавництва «Розумники» – корекційно-розвивальним комплексом SPEECH THERAPY, який було створено спеціально для дітей з порушеннями слуху та мовлення. За допомогою навчального засобу, який поєднує комп’ютерні, медичні та педагогічні технології, будуть навчатися учні в одному з інклюзивних класів Бучанської школи. Нині заклад відвідує 17 дітей з особливими освітніми потребами.

Усього в школах Київщини буде відкрито 9 класів, обладнаних програмним комплексом SPEECH THERAPY за кошти обласного бюджету.

За словами пані Порошенко, «сьогодні на Київщині працює 200 інклюзивних шкіл, у яких навчається 618 учнів з особливими освітніми потребами. Проте інклюзивною освітою охоплені лише 4% «особливих» дітей Київської області, тому є над чим працювати». Київська область стала сьомим регіоном-учасником проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Наразі він реалізується у Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій та Харківській областях.


Повернення до списку