Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ЯРОСЛАВ КОХАН: ОСВІТНІ ВИСТАВКИ ПОВИННІ ПРОПОНУВАТИ СУЧАСНІ РІШЕННЯ 28.03.2016

ЯРОСЛАВ КОХАН: ОСВІТНІ ВИСТАВКИ ПОВИННІ ПРОПОНУВАТИ СУЧАСНІ РІШЕННЯ

ЯРОСЛАВ КОХАН:
ОСВІТНІ ВИСТАВКИ ПОВИННІ ПРОПОНУВАТИ СУЧАСНІ РІШЕННЯ

Нещодавно на базі Київського Палацу дітей та юнацтва проходила Сьома Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та Третя Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu».

Стенд «Сучасні рішення для освіти» був одним з найцікавіших виставкових куточків. Саме там розмістилися компанія «Розумники» та партнери: українські представництва корпорацій Microsoft®, Intel® та Epson, ТОВ «Навігатор», ТОВ «ЄвроДидактика». Зокрема, представники ТМ «Розумники» знайомили відвідувачів з модерновим навчальним обладнанням, демонстрували роботу цифрових приладів, інтерактивних комплексів.

Поділився враженням від виставок та розповів про новинки освітньої індустрії в Україні і за кордоном директор мультимедійного видавництва «Розумники» Ярослав Кохан.

В чому була особливість Міжнародних виставок «Сучасні заклади освіти – 2016» та «World Edu – 2016» в Україні?
-    Великим позитивом було те, що уперше на виставці навчальних закладів України презентувалися науково-освітні інновації та їх упровадження в освітню практику. Виробники і постачальники навчальних засобів, електронних програм і рішень для галузі освіти, видавництва, освітні портали демонстрували комп’ютерні комплекси та мультимедійні інтерактивні системи, навчальні лабораторні прилади.

Що нового із засобів навчання представляла на виставці компанія «Розумники» та партнери?
-    Однією з новинок був мікроскоп для непрозорих об’єктів. Це оптичний прилад, який забезпечує збільшення зображення об'єктів (або деталей їх структури). Такий мікроскоп ідеальний для вивчення природничих дисциплін. Зокрема, вчитель може продемонструвати класу на екрані процес росту кристалів чи замерзання води. Подібною до такого мікроскопа є документ-камера, яку можна підключити до проектора чи комп'ютера. Вона дозволяє демонструвати документи, книги, фотографії чи журнали без попереднього сканування, робити демонстрації трьохмірних чи крихких об'єктів на аудиторію. На нашому стенді важливим елементом був мультимедійний комплекс з інтерактивним проектором Epson та маркерною дошкою. Він дає можливість використовувати одну й ту саму поверхню для водорозчинних маркерів та магнітів, так і для роботи з мультимедійним контентом, що є дуже практичним рішенням.
-    Цікавим для відвідувачів був демонстраційний набір з фізики «Оптика». Цей комплект обладнання містить елементи з магнітним кріпленням, що дозволяє проводити та демонструвати експерименти з геометричної оптики безпосередньо на металевій класній дошці, або на спеціальній магнітній панелі. Вперше на виставці було презентовано цифрову лабораторію «LabDisc» від відомого виробника GlobIsens, основна ідея якої – це максимальна кількість вбудованих датчиків у реєстратор даних та наявність дисплею на ньому. Існують комплекти «LabDisc» для фізики, біології, хімії та природознавства. Традиційно на виставці цього разу ми демонстрували навчальні цифрові комплекси «Еinstein»™, новітні системи з можливостями інтерактивної освіти – проекти Smart Kids (Розумники) та Є-підручники. Загалом ми намагались продемонструвати сучасні комплексні рішення, які можуть бути легко впроваджені в освітнє середовище.

Європейською щорічною міжнародною іміджевою виставкою, яка присвячена питанням освіти і навчання є Didacta. Цього року фестиваль приймав Кельн з 16 по 20 лютого. Пане Ярославе, нам відомо, що Ви відвідували цю виставку, розкажіть, які особливості Дидакти – 2016? Чи можете порівняти її з нашими українськими?
-    Виставки у Європі і у нас зовсім різні. Я навіть не буду їх порівнювати. Що дійсно вражає, так це рівень якості обладнання, яке пропонується для освіти. Скажу, що особисто я не знайшов на виставці жодної інтерактивної дошки. Натомість широко були представлені інтерактивні проектори та панелі. Як висновок, у нас тільки зараз активно впроваджуються сенсорні дошки в навчальний процес, а країни Заходу вже від них відмовились і орієнтуються на більш технологічні рішення. Загалом цього року Didacta представляла увазі своїх гостей інноваційні продукти і новітні послуги, які стосувалися безперечно навчально-виховного процесу. Це демонстрація кращих досягнень науки, техніки і технологій, необхідних для інноваційного розвитку освіти. Європейська освітня індустрія сьогодні взяла напрямок на забезпечення якісними навчальними матеріалами і засобами дітей дошкільного віку та молодших класів, середньої школи, так і професійної освіти. Оскільки висококваліфіковані робочі спеціальності є дуже популярними в Європі.

Які сучасні рішення для освіти пропонують світові виробники та постачальники навчальних засобів на виставці Дидакта-2016?
-    Думаю, надалі гарним рішенням для освіти можуть стати дошки-трансформери (інтерактивна дошка, яка може трансформуватися в інтерактивний стіл). А ще нідерландська компанія пропонувала інтерактивні планшети та панелі з програмним забезпеченням, яке дозволяє з набору базових елементів створити навчальний матеріал або за кілька хвилин завантажити готовий урок з Інтернету, створений колегами зі всього світу. Недолік такої пропозиції в тому, що потрібно обов’язково мати підключення до Мережі. Також виробники та постачальники навчальних засобів піднімали питання збереження шкільного приладдя у класі: пропонувався великий вибір захисних чохлів, кейсів, коробок, шаф. Ну і звичайно разом із інноваційними винаходами виробники демонстрували класичне лабораторне та демонстраційне обладнання, дитячі конструктори, станки, аналоги міні-заводів та конвеєрів.



Повернення до списку