Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
«РОЗУМНИКИ» ПРЕДСТАВИЛИ В ТЕРНОПОЛІ ПРОЕКТ SMART KIDS 27.04.2017

«РОЗУМНИКИ» ПРЕДСТАВИЛИ В ТЕРНОПОЛІ ПРОЕКТ SMART KIDS

26 квітня у Тернополі відбувся семінар для директорів навчальних закладів Тернополя та їхніх заступників з теми «Школа педагогів нової формації». Захід, який проводився у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола, став платформою для обговорення освітніх перспектив та стратегій розвитку освіти Тернополя у розрізі сучасних ІКТ, шляхів структурно-змістової модернізації навчально-виховного процесу навчальних закладів.

Спікери, серед яких були науковці, тренери з інформаційних технологій ділилися досвідом впровадження e-контенту, STEM-освіти, інструментів та підходів на основі гейміфікації. Керівники видавництва «Розумники», Олександр Кохан та Ігор Каплаушенко представили на семінарі інноваційний проект для початкової школи – «Розумники» (Smart Kids), який реалізовується спільно з компаніями Microsoft, Epson, Intel та "Навігатор".

В чому особливість проекту?

На допомогу традиційним методам навчання приходять інформаційно-комунікаційні технології. Комп’ютер, в якому діти молодшого шкільного віку бачать забавку, перетворюється на засіб для серйозного навчання – як удома, так і на уроці. При цьому учні не просто знайомляться з тим, як правильно та без шкоди для здоров’я треба використовувати гаджети, а передусім вивчають базові предмети, такі як математика та українська мова.

Які навчальні матеріали використовується?

Спеціально для учнів молодшої школи був розроблений навчальний контент – електронні освіті ігрові ресурси за технологією Smart Kids. Це інтерактивні завдання, гарно проілюстровані та анімовані. Цікава ігрова форма, казкові сюжети, яскравий дизайн – усе це мотивує дітей та викликає бажання навчатися. Щоб дати відповідь на завдання чи розв’язати задачу, дитина може послуговуватися мишею (якщо користується комп’ютером) або скористатися стилусом чи пальчиком, якщо говорити про touch-екран на планшеті.

Зміст ігорових ресурсів повністю відповідає чинній програмі, самі ж програми мають гриф МОН. Наразі за технологією Smart Kids вже навчається учні понад 130 класів по всій Україні. До педагогічного експерименту може долучитися будь-яка школа.

Які технічні вимоги проекту?

Почати використовувати освітній контент у навчально-виховному процесі можна з мінімальним набором обладнання. Для повного ж оснащення кабінетів молодшої школи в рамках реалізації проекту передбачені комплекси SMART TEACH та SMART CLASS.

SMART TEACH – сучасне робоче місце вчителя початкових класів, що включає набір базових мультимедійних засобів для організації інтерактивної роботи на уроці: потужний комп’ютер, короткофокусний проектор з інтерактивними функціями, спеціалізовану дошку-екран.

У навчальному середовищі SMART CLASS кожен учень працює за персональним пристроєм, який спеціально створено для початкової школи. А саме за ноутбуком-трансформером 2 в 1 Impression 110ES з операційною системою Windows 10 від Microsoft. Вчитель може ставити завдання індивідуально чи всьому класу, переглядати статистику успішності школярів, зберігати результати.


Повернення до списку