Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2015» 20.03.2015

Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2015»

З 12 по 14 березня у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся один з головних освітянських заходів року - Шоста Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2015». Організаторами почесного зібрання стали Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук та компанія «Виставковий світ».

На виставці було представлено здобутки великої кількості навчальних закладів різних рівнів та напрямків, а також наукових установ та підприємств, що презентують технічні та програмні рішення для освіти. Серед учасників - 750 навчальних закладів з різних регіонів України, а також заклади та агенції Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Швейцарської Конфедерації, Польської Республіки, Чеської Республіки, Французької Республіки, Великобританії, Канади, Словацької Республіки, Естонської Республіки, США та Молдови.

У церемонії урочистого відкриття виставки взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти В’ячеслав Супрун та заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко. Зокрема, В‘ячеслав Супрун зачитав привітання до учасників виставки від Міністра освіти і науки України Сергія Квіта. У привітанні Міністра наголошується, що освіта є базою для продукування інтелектуального потенціалу нації, і головними пріоритетами в галузі є формування культури самоосвіти у молоді, виховання національної свідомості, обмін досвідом між українськими та закордонними фахівцями та модернізація самої галузі освіти в Україні відповідно до сучасних світових стандартів. Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень зазначив, що в умовах інформаційного суспільства освіта має стати основою у формуванні людини XXI століття. «Сьогодні формується інформаційне суспільство, і освіта має формувати глобалістичну людину, що зможе жити у віртуальному світі так само, як і в реальному», - сказав Василь Кремень.

Традиційно, участь у виставці приймала команда фахівців мультимедійного видавництва «Розумники», які разом з партнерами презентували Всеукраїнський проект «Розумники». Метою проекту є створення оптимальних умов використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій і електронних освітніх ресурсів, під час навчання учнів початкової школи. Нагадаємо, що проект реалізується за підтримки провідних компаній, що приймають активну участь у розбудові освітнього інформаційного простору України, серед них: корпорації «Intel» та «Microsoft», компанії «Навігатор», «Prestigio», Видавництво «Розумники». Для роботи учасники проекту (учні, вчителі) отримали найсучасніші зразки техніки та програмного забезпечення, а саме: інтегровані планшети Palace Hill, інтерактивні дисплеї Prestigio MultiBoard, пакет програмного забезпечення Intel® Learning Series Software Suite, програмне забезпечення від «Microsoft» та програмне забезпечення навчального призначення від Видавництва «Розумники» - серію інтерактивних підручників «Педагогічні ігри». Новітні програмні засоби створені відповідно до навчальної Програми Міністерства освіти і науки України за нестандартною концепцією навчання, яка передбачає максимальне використання потенціалу інформаційних технологій для всебічного сприйняття та вивчення навчального матеріалу. В інтерактивному підручнику вдало поєднано традиційні та інноваційні технології навчання, матеріал подається завершеними логічними блоками у доступній ігровій формі.

Старання колективу не залишилися без уваги експертів, результатом участі видавництва у виставці стала золота медаль у номінації «Упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальну, наукову та управлінську діяльність навчального закладу» та приємні враження від спілкування з гостями і учасниками.


Повернення до списку