Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
Технології в освіті: ключові ініціативи та тренди 22.07.2013

Технології в освіті: ключові ініціативи та тренди

9 липня 2013 року з ініціативи компанії Intel відбулася дискусія "Технології в освіті: ключові ініціативи та тренди". В ході зустрічі були представлені останні тенденції та технологічні новинки у сфері освіти України.

Крім представників Intel, в обговоренні взяли участь Наталія Гущина, начальник відділу інноваційних та інформаційних технологій відділення стратегії розвитку науки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, експерти в галузі розробки пристроїв і технологій для сфери освіти в Україні - Олег Науменко, CVO компанії Senkatel, та Валентин Рогоза, керівник науково-методичного відділу видавництва «Розумники». Також учасниками обговорення були вчителі, які використовують на практиці освітні програми Intel.

На сьогоднішній день у світі відбуваються глобальні зміни в підходах до отримання знань - трансформуються як освітні системи, так і процеси отримання та обробки інформації школярами та студентами. Значимість інформаційних технологій в житті людини зростає, і формування навичок XXI століття серед молодого покоління стає першочерговим завданням.

Україна сьогодні переживає соціальні та економічні зміни, орієнтується на економічну та соціальну інтеграцію в європейську структуру. Виникає потреба в молодих кадрах, які могли б брати участь у створенні нового типу економіки, економіки знань та сприяти підтримці конкурентоспроможності в період швидких технологічних змін та глобалізації ринків.

Інформаційно-комунікаційні технології є основою для трансформації навчання. Ефективно сфера електронного навчання створюється за допомогою використання сучасних мобільних ПК, відповідного освітнього програмного забезпечення, Е-контенту, вміння і розуміння викладачів ефективно застосовувати нові технології в освіті в навчально-виховному процесі.

Тетяна Нанаєва, директор освітніх програм Intel в Україні, регіональний менеджер з корпоративних питань Intel в країнах СНД про глобальні тренди та ініціативи Intel: «У всіх країнах присутності Intel ставить перед собою завдання розвивати інформаційне суспільство і сприяти економіці знань. Тому всі освітні проекти компанії спрямовані на розвиток талантів, які і будуть створювати нові технології та інновації. Так як освіта повинна культивувати інноваційне мислення, необхідно надати, крім теоретичної бази, ще й практичні навички, що можливо тільки за допомогою створення нових стандартів, програм, а головне - середовища для отримання якісно нової, персоналізованої освіти ».

У Intel ніколи не відокремлюють корпоративну соціальну відповідальність від бізнесу, цей напрямок є пріоритетною частиною глобальної стратегії компанії в усьому світі. Компанія Intel протягом 15 років ініціює та підтримує освітні проекти, пов'язані з впровадженням технологій у процес навчання у всьому світі. В Україні, починаючи з 2003 року, успішно запущені деякі з них:

1. Програма Intel «Навчання для майбутнього» («Навчи Intel»)

2. Програма Intel «Шлях до успіху» («Intel Learn»)

3. Програма Intel ISEF (Міжнародний науково-технічна виставка)

4. Проект «1 учень - 1 комп'ютер»

Наталія Гущина, начальник відділу інноваційних та інформаційних технологій відділення стратегії розвитку освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України про зміни в освіті в Україні: «Освіта XXI століття повинна навчити людину досягати успіху в житті, і для цього необхідно змінити сам зміст освіти, його форми і методи. Ми вдячні компанії Intel за інноваційні освітні програми, які, завдяки інформаційно-комп'ютерним технологіям, зможуть змінити саму суть освіти ».

Олег Науменко, CVO компанії Senkatel про важливість ІКТ в освіті: «У сучасному світі інформаційних технологій комп'ютер та інтернет стали не тільки основним інструментом у роботі, а й основним засобом навчання, відпочинку та комунікацій між людьми. Саме інформаційні технології вже сьогодні створюють модель "Школи майбутнього". Наше завдання побудувати цю модель в Україні і відкрити безмежні можливості майбутнім поколінням ».

Валентин Рогоза, керівник науково-методичного відділу Видавництва «Розумники» про нові підходи до навчання: «Ми займаємося створенням мультимедійного освітнього контенту на базі авторських наукових матеріалів. Обов'язковою умовою наших мультимедійних уроків є індивідуальний підхід і можливість кооперації учнів між собою і з учителем у процесі навчання. Ці риси, а також повна наочність і «мультисенсорність» роблять електронний мультимедійний контент незамінним помічником будь-якого вчителя і учня ».

Наталія Саражинська, БСШ № 12, м. Біла Церква про потреби сучасних учнів: «На відміну від попередніх поколінь, учень сьогодні потребує « путівника » по світу знань, адже він може сам знаходити всю необхідну інформацію і відмінно володіє базовим знанням інформаційних технологій. За допомогою спеціального ноутбука, розробленого спеціально для учнів Classmate PC від компанії Intel навчання стає інтерактивним(віртуальні класи, лабораторії та навчальні ігри) та мультимедійним, з взаємодією по мережі між усіма учнями і вчителем. Навчання з його допомогою дійсно інноваційно: персоналізоване, з різнорівневим контентом і за активної участі учнів в освітньому процесі ».


Повернення до списку