Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
УЧИТЕЛІ-ПРАКТИКИ З КИЄВА, ЛУЦЬКА ТА ХЕРСОНА ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ В ПРОЕКТІ «РОЗУМНИКИ» (SMART KIDS) 29.10.2018

УЧИТЕЛІ-ПРАКТИКИ З КИЄВА, ЛУЦЬКА ТА ХЕРСОНА ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ РОБОТИ В ПРОЕКТІ «РОЗУМНИКИ» (SMART KIDS)

24 жовтня у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась науково-практична конференція «Технологія Smart Kids як упевнений крок учителя початкової школи до єдиного інформаційно-когнітивного простору» для учителів початкової школи проекту «Розумники» (Smart Kids). У заході взяли участь 70 учасників. Конференція відбулася в рамках Х Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті».

Учителі з Києва, Луцька і Херсона стали спікерами – та розповіли про досвід використання електронних освітніх ігрових ресурсів у своїх класах.

– Фразеологізми, антоніми, синоніми, будова слова – усе відпрацьовується саме на іграх «Розумники». Діти з задоволення допомагають казковим героям, які в складних ситуаціях, і мимоволі запам’ятовують антоніми, частини мови тощо, – розповідає Наталія Романченко, учитель початкових класів Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького. – Дуже привалює те, що в кожній темі є вправи на правильне засвоєння словникових слів. Дитина має можливість почути, як звучить слово, побачити його візуально, потім викласти, і далі обов’язково є вправа, яка дозволяє це слово побачити уже в тексті. Є в кожному уроці і вправа із розвитку зв’язного мовлення: текст завдання в електронних ресурсах дозволяє провести бесіду чи написати переказ.

– В «Особистому кабінеті я переглядаю, скільки завдань зроблено, та наскільки якісно їх виконали учні. Також в «Особистому кабінеті» призначаю домашні завдання. Я пропоную два варіанти домашніх завдань. Це або 2 завдання з математики, позначені в підручнику будиночками, або 6-7 завдань з електронних ресурсів «Розумники» (Smart Kids), – ділиться досвідом з учасниками конференції Вікторія Дроздовська, учитель початкових класів спеціалізованої школи № 269 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови. – Електронні ресурси «Розумники» чудово поєднуються із НУШ. Якщо ми говоримо про роботу зі словом, діти на комп’ютері чи біля дошки можуть попрацювати із словниковим словом, записати його у зошит і виконати вправи з ним, які дібрав учитель. Щодо математики, то учням можна самостійно виконати завдання на ноутбуках і в зошиті, а під час роботи з другом – пограти в настільну гру з математики від Тм Розумники «33 і 3 бобри.

Про те, як поєднує різні технології навчання, використовує сильні сторони кожної, у своїй презентації розповіла іОлена Кравчук, вчитель початкових класів Херсонської гімназії № 1:

– Моя стратегія – це технологія «Росток», але тактику я обрала Smart Kids. Сподіваюся, що наші уроки за допомогою цієї технології будуть яскравими, сучасними і діти будуть з задоволенням чекати уроків з іграми – електронними освітніми ігровими ресурсами. У мене в класі є лише телевізор та мій ноутбук і… безмежне поле для творчості. Я можу зупинити гру на будь-якому моменті, дати гру як змагання або для роботи в групах чи парах. І, якщо проаналізувати, то до кожного завдання можна придумати і застосувати принаймні 5 різних видів роботи.

Також гостей конференції привітали ініціатори та партнери проекту – Олександр Кохан, Ігор Каплаушенко, Тетяна Даниліна (ТОВ «Видавництво «Розумники»), Вікторія Євтушенко (ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН»), Олександр Думанський (Epson), Софія Березовська (Acer).

А наприкінці заходу за допомогою настільної гри «Читака» організатори провели розіграш та визначили щасливчиків, які виграли 9 призів: дидактичні матеріали на магнітній основі для вчителя, настільні ігри для навчання «33 і 3 бобри» та «Читака».


Повернення до списку