Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ВЧИТЕЛЬ, ЯК ЛІКАР, ЗАВЖДИ ПОТРЕБУЄ НОВОЇ ПРАКТИКИ 11.11.2016

ВЧИТЕЛЬ, ЯК ЛІКАР, ЗАВЖДИ ПОТРЕБУЄ НОВОЇ ПРАКТИКИ

Професію вчителя можна порівняти з лікарем. Чому? Лікар, не може лікувати людей так, як лікували цьому «вчора». І педагог, не може вчити так, як вчили його у свій час. Тому аналіз нових кращих практик та обмін досвідом з використання сучасних інформаційних технологій в навчально-виховному процесі стає для вчителя важливою частиною його професії.
Навчальні та науково-практичні семінари, майстер-класи, круглі столи, бесіди-лекції – це ті заходи, які допомагають освітянам дізнатися про впровадження інформаційних технологій.
Нещодавно пощастило взяти участь у науково-практичному семінарі директорам, заступникам директорів з навчально-виховної роботи, вчителям загальноосвітніх навчальних закладів Одеської області.
Спікерами заходів були фахівці з інформатизації освіти, наукові співробітники мультимедійного видавництва «Розумники» та Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України.



Про що говорили? Що показували?
Фахівці з інформатизації освіти розповіли педагогам про використання цифрових освітніх технологій і електронних освітніх ресурсів в загальноосвітніх навчальних закладах. Учасники дізнатися як з користю використовувати "плазму", комп'ютер, інтерактивну дошку або проектор.
Розповідаючи про удосконалення навчальних засобів, спікер з мультимедійного видавництва «Розумники» Олександр Кохан підняв вгору маленький пристрій і запитав: «Як ви думаєте? Що це?». – Усі скептично: «Флешка». – «А от і ні. Це комп’ютер». Ось такі нові технічні рішення пропонують сучасні виробники на допомогу вчителям. Тепер такий звичний для нас комп’ютер став схожим на флешку. Дивина.

Досить цікавим та незвичайним був один момент, через який вчителі ледь не отримали серцевий напад. Під час презентації учнівської техніки спікер ненароком упустив зі столу комп’ютер. Ви б бачили, який переляк отримали вчителі. Але усі заспокоїлися, коли дізналися, що це був показовий краш-тест техніки. Тобто демонстрація ударостійкості дитячого шкільного нетбука-трансформера MYTAB. Хотіли ще його залити водою, щоб вологостійкість показати. Але вирішили не ризикувати здоров’ям педагогів та перейшли до теми використання цифрових освітніх технологій при вивченні природничих дисциплін в загальноосвітніх навчальних закладах. Тут кидати нічого не стали, а одразу почали з вимірювань температури, освітлення та інших доступних показників з цифровими лабораторіями ЛабДіск (Labdisc) та Еinstein™.

Відома в Україні професорка з Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України та керівник Всеукраїнського проекту «Розумники» Світлана Литвинова розповіла про впровадження Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids) у початковій школі. Вона поділилася досягненнями та планами розвитку проекту, анонсувавши, що у найближчому майбутньому технологія Smart Kids буде офіційно «загрифована».

Також для вчителів було цікаво дізнатися про комплексне рішення для навчання наймолодших - «Смарткейс вчителя початкової школи». У якому готові мультимедійні завдання в ігровій формі за шкільною програмою з математики та української мови. А ще «Вчительська медіатека» з більше 3 000 яскравих малюнків від педагогічних дизайнерів та програмами для інтерактивної дошки.
Щодо використання електронних підручників у школі, то з вчителями Одещини поділилися, як пілотний проект Є-Підручники розпочав дію у 14 школах міста Києва, які його умови та перспективи.

На семінарі вчителі побачили як працюють та допомагають педагогу у роботі новітні технології навчання. Тому багато хто з них сподівається на підтримку, щоб придбати для своїх дітей «Смарткейс», цифрові лабораторії, пило-, волого-, ударостійкі нетбуки-трансформери чи долучитися до інноваційного педагогічного проекту «Розумники».

Повернення до списку