Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ 15.06.2017

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

15 червня на засіданні Президії НАПН України було розглянуто питання про наукову та науково-організаційну діяльність Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України за 2013-2017 роки та перспективи його розвитку.

У своїй доповіді директор Інституту, доктор технічних наук, професор, академік НАПН України, Валерій Юхимович Биков акцентував увагу на експериментальній роботі установи. Наукова робота інституту спрямована на розвиток ІКТ-орієнтовної платформи освіти, інформаційного суспільства, а також створення, впровадження і використання комп’ютеризованих засобів навчання, інформаційних технологій в освіті, побудову та розвиток комп’ютерного навчального середовища.

На всеукраїнському рівні Інститут впроваджує 4 проекти за наказами МОН:

«Розумники» для початкової школи;

«Хмарні сервіси в освіті»;

«Створення інформаційно-освітнього середовища для організації навчального процесу з використанням технологій дистанційного навчання»;

«Варіативні моделі комп’ютерно орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі».

Нагадаємо, що Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України вже багато років плідно співпрацює з видавництвом «Розумники» та забезпечує науковий супровід проекту з використанням електронних освітніх ресурсів за технологією Smart Kids. Науковий керівник проекту «Розумники» – Світлана Григорівна Литвинова, доктор педагогічних наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища.

Про те, як проект «Розумники» впроваджується у навчально-виховний процес, у відеозверненні під час засідання Президії розповів директор Луцької гімназії № 4 ім. Модеста Левицького: «У нас в гімназії вже два роки поспіль впроваджується навчання в початковій школі за технологією «Розумники». Діти цих класів вирізняються серед своїх однолітків не тільки навчальними досягненнями, але і творчістю, креативністю. Технологія навчання «Розумники» – це технологія майбутнього України».


Повернення до списку