Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ЯК НАВЧАЮТЬСЯ УКРАЇНСЬКІ ДІТИ: ГОЛОВНІ ОСВІТНІ ТЕНДЕНЦІЇ 19.01.2017

ЯК НАВЧАЮТЬСЯ УКРАЇНСЬКІ ДІТИ: ГОЛОВНІ ОСВІТНІ ТЕНДЕНЦІЇ

Як комп’ютер допомагає засвоїти шкільну програму з мови? Як навчитися рахувати, граючи на планшеті? Чи можна вивчати математику за допомогою конструктора? Про найновіші розробки та інноваційні підходи до навчання у початковій школі 18 січня розповіли учасники Київського педагогічного форуму.

Виставка-форум зібрала понад 20 видавництв, навчальних закладів, інноваційних освітніх проектів та видань. Серед них – «Розумники», «Пізнайко», Lego, «Освіта», «Ранок», «Абетка харчування». Учасники не лише представили свої стенди на виставці, а й провели серію майстер-класів і тренінгів для вчителів початкової школи.

Які освітні ідеї та інновації використовує чи може використати сучасна освіта?

ВИВЧЕННЯ МАТЕМАТИКИ ЗА ДОПОМОГОЮ КОНСТРУКТОРА LEGO

Прихильники ідеї LEGO Education упевнені: учні першого та другого класів серйозно зацікавляться математикою, якщо навчання зі сторінок підручника перейде до їхніх рук. За допомогою кубиків діти залюбки моделюють умови та розв’язок нестандартних задач. Зрозуміти та засвоїти матеріал стає напрочуд легко. LEGO-технології допомагають викладати не лише математику, а й мову, літературу та інші шкільні предмети.

ПІДРУЧНИК З ОНЛАЙН-ДОДАТКОМ

Видавництво «Ранок» на форумі представило підручники, які мають «продовження» в інтернеті. Зайшовши за посиланням, позначеним літерою «i», учень може скористатися освітнім ресурсом. Якщо йдеться про підручник з природознавства для 4-го класу, електронний додаток дозволяє переглянути слайди з певної теми, географічні карти, відомості про важливі дослідження, актуальні проблеми, особливості тваринного і рослинного світу нашої планети у схемах і таблицях тощо.

НАВЧАННЯ З РОБОТАМИ

Робототехніка стала незамінною у побуті та на виробництві, і це ставить нові задачі перед сучасною системою освіти. Сьогодні діти цікавляться роботами не менше, ніж дорослі. STEM-освіта дозволяє вивчати робототехніку вже з молодшого шкільного віку. Саме тому у Київському університеті імені Бориса Грінченка, який готує майбутніх педагогів, студенти вивчають методику проведення занять з використанням роботів. На форумі «Нова початкова школа – простір освітніх можливостей» навчальний заклад представив власні розробки роботів.

ІНТЕРАКТИВНІ ІГРИ ДОПОМАГАЮТЬ ЗАСВОЮВАТИ ШКІЛЬНУ ПРОГРАМУ

Комп’ютерні технології у школі застосовують не лише на уроках інформатики. Приміром, інтерактивні програми від видавництва «Розумники» допомагають дітям засвоювати шкільну програму з математики та української мови. У найбільш звичній для дітей формі – ігровій.

Як це працює? Навчальний додаток Edugames перетворює планшет чи нетбук на ефективний засіб навчання. Прослухавши теорію з певної теми, дитина починає виконувати вправи та розв’язувати задачі. «Математика для першого класу – це 3600 абсолютно унікальних інтерактивних завдань, над яким працювали професійні методисти, художники та аніматори», – пояснює куратор проекту Валентин Рогоза, науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України.

Інноваційні технології від видавництва «Розумники» вже використовують 43 школи по всій Україні. Стати учасником освітнього експерименту Smart Kids і застосовувати унікальні інтерактивні програми на уроках може будь-який загальноосвітній навчальний заклад. Як приєднатися до проекту, дізнавайтеся на сайті.

Завантажити додаток та навчальні ігри можна за посиланням


Повернення до списку