Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
ЯК ЗРОБИТИ СПІЛКУВАННЯ ДІТЕЙ З ГАДЖЕТАМИ МАКСИМАЛЬНО ЗДОРОВИМ 12.01.2017

ЯК ЗРОБИТИ СПІЛКУВАННЯ ДІТЕЙ З ГАДЖЕТАМИ МАКСИМАЛЬНО ЗДОРОВИМ

Цифрове дитинство – реальність сьогодення. Планшети і смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя. З їхньою допомогою ми спілкуємося, працюємо, вчимося, творимо, розслабляємося, розважаємося. Тому чи варто дивуватися, що наші діти нас наслідують?

«На сьогодні понад 30% дітей до двох років грають в ігри на мобільних пристроях, – йдеться в звіті Американської академії педіатрії за 2015 рік. – Близько 75% підлітків мають особистий смартфон, і 24% з них зізнаються, що постійно ним користуються».

Педіатри розповіли, як зробити спілкування дітей з гаджетами максимально здоровим.

1. Встановіть єдині правила для всіх. Діти поводяться в віртуальному середовищі так само, як і в будь-якому іншому. Всюди повинні бути межі, їх зобов'язані поважати і дорослі, і дитина.

2. Почніть з себе. Пам'ятайте, що діти копіюють насамперед вашу поведінку. Перегляньте свої відносини з цифровими пристроями. Як багато часу ви їм приділяєте? Як часто перевіряєте пошту, новини або оновлення? Чи є у вас дні, вільні від електронних засобів спілкування і розваг?

3. Робіть відкриття разом з дитиною. Будьте посередником у її стосунках з цифровим світом. Спонукайте малюка досліджувати, ставити запитання, будьте готові самі відповідати і ділитися досвідом.

4. При використанні гаджетів зосередьтеся на змісті, а не на тривалості застосування. Якість контенту важливіша за час, який дитина проводить перед пристроєм. Нехай у пріоритеті будуть освітні ігри та програми, які допомагали б тренувати навички уваги, спілкування, запам'ятовування. Обирайте ті додатки, які були розроблені спільно з дитячими психологами та педагогами або отримали їхнє схвалення.

5. Обирайте для дитини ігри, пов'язані зі спілкуванням. Пам'ятайте, що гаджет повинен бути інструментом, а не сурогатом спілкування. Уникайте однобічного обміну, коли майже не потрібна участь у тому, що відбувається. Замість перегляду відео обирайте інтерактивні програми, спілкуйтеся віддалено через скайп або інші програми-месенджери.

6. Правильно використовуйте потенціал соціальних мереж. Присутність в соціальних мережах особливо важлива для підлітка, який тільки вчиться вибудовувати свою власну ідентичність і шукає схвалення інших. Якщо в ці моменти ви будете поруч, це допоможе дитині краще зрозуміти принципи мережевого життя і уникнути помилок.

7. Завжди створюйте «вільні зони». Виділяйте острівці простору (в спальні, на кухні), які завжди будуть вільні від електронних пристроїв. Дайте дитині зрозуміти, що приносити сюди планшет або смартфон не можна. Подбайте про те, щоб час, виділений для сну і сімейних трапез, був «священним».

Джерело: Сайт лікаря Комаровського


Повернення до списку