Шановні покупці! Електронні посібники, представлені на сайті, доступні тільки для оптових покупок (від 5 000 грн). Щоб зробити оптове замовлення, пишіть на електронну скриньку sale@rozumniki.net
×

Новини

ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Яндекс Livejournal Liveinternet Mail.Ru
Зустріч з освітянами Миколаївщини. 13.11.2012

Зустріч з освітянами Миколаївщини.

    1 листопада 2012 року у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся науково-методичний семінар з теми: «Державні стандарти освіти: методичні стратегії і стратегеми реалізації». На семінар були запрошені і   фахівці ТМ «Розумники». З ґрунтовними виступами, що розкривали тему науково-методичного заходу, виступили працівники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (Круглик Н. А., методист відділу менеджменту освіти Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України), науково-педагогічні працівники МОІППО (Старєва А. М., директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент; Шуляр В. І., заступник директора МОІППО з наукової роботи; Бабійчук В. Г., методист лабораторії інноваційного розвитку та дистанційної освіти).
    Директор видавництва  ТМ «Розумники» - Каплаушенко Ігор Миколайович та науковий співробітник Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України – Рогоза Валентин Володимирович провели майстер-клас з теми: «Формування освітнього середовища навчального закладу засобами інформаційних технологій». У своїх виступах вони висвітлили проблеми, пов’язані з впровадженням ІКТ в навчально-виховний процес. В ході обговорення проблемних питань були визначені переваги і особливості використання програмних педагогічних засобів, навчальних комп’ютерних програм, технічних рішень та обладнання. Учасників семінару представники ТМ «Розумники» познайомили з наробками та новинками. Серед продемонстрованого інструментарію були мультимедійні підручники, тестові системи, програмний комплекс  Flash-асистент, мобільний інтерактивний комплекс, цифрова камера до мікроскопу та мережеве вирішення проблеми рівного доступу до навчального контенту – «Медіатека «Розумники»-загальношкільна мультимедійна база знань на медіасервері».
    У другій половині дня «представники» Інституту педагогіки НАПН України та ТМ «Розумники» продовжили свою роботу у м. Вознесенськ,  де зустрічалися з представниками міського Управління освіти та керівниками ЗНЗ міста. Науковці, освітяни та розробники засобів навчання провели спільний семінар «Інформаційні технології в навчально-виховному процесі ДНЗ та ЗНЗ». На заході, окрім гостей з столиці, були присутні начальник Управління освіти м. Вознесенськ - Кисільова Світлана Вікторівна,  директор науково-методичного центру - Колосова Людмила Миколаївна, методист з інноваційної діяльності — Рибінська А. М. та інші управлінці і спеціалісти причетні до розбудови міської освітньої системи.
    Підводячи підсумки обох надзвичайно актуальних заходів організованих спільно з освітянами Миколаївщини, зазначимо, що цінність цих зустрічей полягає у першу чергу в обміні досвідом та формуванні спільної стратегії впровадження інновацій в навчально-виховний процес.

Повернення до списку